Армія РФ не може окупувати Україну, і путін може перейти до плану "Г" - міністр оборони Великобританії

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес вважає, що російський диктатор володимир путін проганяє свої війська в Україні "через м'ясорубку", перебуває "у дуже складному становищі" та "може перейти до наступного плану". Про це він розповів в інтерв'ю BBC Today та Sky News, - пише "Ліга".

"Коли я говорю про м'ясорубку, що вони і роблять, це те, що вони вдаються до свого роду радянської тактики, коли масивна російська м'ясорубка рухається дуже повільно на кілька метрів, а не миль, на добу, на деяких ділянках. І у верхівку м'ясорубки пхають (і в цьому жорстокість тієї системи) військових із найбідніших районів росії, і національних меншин", – зазначив він.

На думку Уоллеса, росія - у становищі, коли вона не досягла своїх основних цілей, і її дії призвели до "величезних" втрат та жертв.

"Вона безперечно не в змозі окупувати Україну. Вони можуть продовжувати вбивати без розбору і руйнувати на ходу, але це не перемога", - сказав британський міністр.

Навіть з урахуванням цього Путін "не змінив бажання окупувати всю Україну, взяти Київ та Одесу", додав Уоллес. Наразі він може знову спробувати змінити свою стратегію, припустив міністр.

"Росіяни зазнають невдачі на місцях у багатьох областях... Плани Путіна "A", "Б" та "В" зазнали невдачі, і він може звернутися до плану "Г", – сказав Уоллес, не уточнивши, що це може бути.

Але бажання лідера окупантів розходяться з його можливостями, уточнив глава Міноборони Великобританії – "його армія фактично паралізована величезними втратами: понад 25 000 загиблих, можливо, вдвічі більше поранених".

Уоллес переконаний: західна далекобійна зброя "має суттєвий вплив" на театр воєнних дій, а росіяни діють зі своєю армією "приблизно на 40-50% боєздатності". Він вважає, що атака ЗСУ на мости через Дніпро, щоб відрізати окупантів на правому березі від постачання, "поставила їх у дуже скрутне становище" та залишила росіян "в оборонній позиції" на півдні України.

Глава Міноборони країни назвав росію фашистською державою і підтримав бажання окремих іноземців та країн воювати за Україну або підтримувати її: "Це шляхетна справа".

Як повідомлялося, мародерські дії росії в Україні порушують одразу три статті Женевської конвенції.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті