Акція солідарності #StandWithUkraine відбулася у Бухаресті з нагоди Дня Незалежності України

 Акція  солідарності під гаслом #StandWithUkraine відбулася у Бухаресті сьогодні з нагоди Дня Незалежності України, - повідомляє кореспондент "ОстроВа".

Біля Посольства України в Румунії зібралося до 200 людей, більшість з яких українці.

На початку заходу присутні вшанували пам'ять загиблих українців хвилиною мовчання.

Радник-посланник Посольства України в Румунії Андрій Скляр привітав учасників та зачитав вітальний лист Посла України в Румунії Ігоря Прокопчука: "Це свято сильних і вільних людей. Свято тих, хто протистоїть збройній брутальный агресії РФ і захищає нашу держву зі зброєю в руках, хто відбудовує зруйновані росіянами міста і села, хто навчає і лікує, збирає врожай. Нині Україна і українці є прикладом для всього світу, адже наша держава захищає фундаментальні цінності: свободу, демократію і права людини".

Також серед присутніх виступили представники дипломатичного корпусу Румунії, Великобританії, США, Японії та інших країн.

Українці прийшли у вишиванках, з національною символікою і гаслами-нагадуваннями про терористичні злочини росії. 

На площі перед посольством була представлена інсталяція "Ціна Свободи і Незалежності" про вбитих дітей, полонених військових через дії держави-агресора. Також українці тримали плакати з портретами вбитих росією українських дітей.

Наприкінці акції виступили українські діти, які навчаються у румунській школі.

Акцію солідарності було завершено розгортанням Державного Прапору України та плетінням маскувальних сіток для захисників України.

Матеріал створений за участі CFI, Agence française de développement médias, як частина Hub Bucharest Project за підтримки Міністерства закордонних справ Франції.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті