"Або справедливий мир в Україні, або...". Журналіст Wall Street Journal прогнозує рішучість Трампа проти Путіна

Журналіст провідного американського видання Wall Street Journal Боян Панчевскі прогнозує рішучість Дональда Трампа проти російського диктатора Путіна. Про це повідомив заступник головного редактора німецького видання BILD Пол Ронцхаймер після розмови з Панчевскі.

"Повідомлення ЗМІ про те, що кандидат у президенти Трамп просто залишить Україну Путіну, зовсім не схожі на правду. У нього є інші ідеї про те, що робити в цій війні, як вести переговори", - каже Панчевські. 

За його словами, усіх довірених осіб Трампа, які можуть обійняти посади в його уряді, можна назвати "критиками Путіна" - і вони планують чинити на нього тиск.

Панчевскі вважає, що Дональд Трамп може запропонувати угоду Путіну.

"Вона міститиме такі речі: "Якщо ви не укладете з нами угоду і не захочете справедливого миру в Україні, тоді ми поставимо на Україну набагато більше зброї", - вважає журналіст Wall Street Journal. 

Крім того, Трамп може повністю відрізати великі російські банки - такі, наприклад, як "Газпромбанк" - від міжнародних фінансових ринків. Водночас, на думку Панчевскі, команда Трампа може діяти проти РФ і військовими засобами. 

"Вони [американська влада] можуть знищити Кримський міст протягом тижня, а потім відрізати Кримський півострів від Росії. Вони могли б зробити це, наприклад, якби поставили [Україні] відповідну зброю. Якщо ви хочете, щоб міст зник, це не проблема", - каже Панчевскі. 

Журналіст Wall Street Journal вважає, що українська влада - Володимир Зеленський і його радники - поступово усвідомлюють, що у Трампа, а не в Байдена можуть бути кращі карти для переговорів із Путіним. 

Як повідомлялося, Байден закликав НАТО зміцнити оборонний потенціал, оскільки РФ уже перейшла на "військові рейки".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті