Польща готова допомогти Україні "ідентифікувати" чоловіків призовного віку - міністр оборони

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що Польща готова допомогти Україні "ідентифікувати" чоловіків призовного віку, які втекли за кордон. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

В інтерв'ю телеканалу PolSat Косиняк-Камиш зазначив, що Варшава вже давно пропонувала Києву допомогу у виявленні серед українських біженців та іммігрантів тих, хто підлягає мобілізації. Конкретні форми цієї допомоги, за словами міністра, залежать від побажань української сторони.

"Я думаю, що багато наших співгромадян обурювалися й обурюються, коли бачать у кав'ярні молодих українських чоловіків і чують про те, яких зусиль нам коштує допомога Україні", - сказав Косиняк-Камиш.

"Не дивно й те, що ті українці, які перебувають на фронті, мають обґрунтовані претензії до своїх ровесників, які розсипалися по світу", - додав міністр.

Запитання телеканалу міністру було пов'язане з тим, що МЗС України цього тижня оголосило про припинення оформлення документів за кордоном громадянам України віком від 18 до 60 років. Цей крок пов'язаний з ухваленим нещодавно в Україні новим законом про мобілізацію.

За оцінкою статистичної служби Євросоюзу, у січні 2024 року в країнах ЄС перебувало приблизно 4,3 млн громадян України, зокрема приблизно 860 тис. чоловіків. Польща офіційно дала тимчасовий притулок 950 тисячам українців, і за цим показником вона посідає друге місце після Німеччини.

Як повідомлялося, Міноборони України дало пояснення щодо закону про мобілізацію.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті