На першому Глобальному саміті миру у Швейцарії обговорять шляхи досягнення тривалого миру для України - Зеленський

У Швейцарії обговорять шляхи досягнення тривалого миру для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права на першому Глобальному саміті миру, який відбудеться 15-16 червня в Бюргенштоці. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, зробивши відповідний пост у мережі Х (twitter) 2 травня.

"Згідно з нашими домовленостями із Президенткою Швейцарії Віолою Амхерд, перший Саміт миру відбудеться 15-16 червня в Бюргенштоці, поблизу міста Люцерн у Швейцарії. До участі запрошені та очікуються глави держав та урядів з усіх континентів. Саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення всеосяжного, справедливого й тривалого миру для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права. Усі держави, запрошені на саміт, продемонстрували свою відданість цим принципам", - написав Зеленський. 

Він підкреслив, що впевнений у тому, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, "адже він має важливе значення не лише для України". За словами Зеленського, йдеться про глобальну роль кожної країни, а також про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі.

"Ці спільні правила, закріплені в Статуті ООН, захищають усі країни від нападу та насильства. Отже, наш спільний глобальний обов’язок - захищати їх реальними діями, а не лише словами. Саме про це йтиметься на першому Саміті миру у Швейцарії", - зазначив Президент України.

Раніше повідомлялось, що Україна готує сім нових безпекових документів.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті