Релокована з Рубіжного в Київ фармацевтична компанія "Мікрохім" відновила експорт лікарських засобів у Киргизстан

Українська інноваційна фармацевтична компанія ТОВ "Науково-виробнича фірма "Мікрохім", релокована з Рубіжного Луганської області в Київ, відновила експорт лікарських засобів кардіологічного напрямку в Республіку Киргизстан на початку травня. Про це з посиланням на виконавчого директора компанії Клима Тимка пише "ОстроВ" 14 травня.

 "Саме у випуску кардіопрепаратів компанія має здобутки вже у київський період роботи. Так, на початку травня 2024 року "Мікрохім" успішно відновив експорт лікарських засобів кардіологічного напрямку в Республіку Киргизстан", - йдеться у матеріалі "ОстроВа". 

Зазначається, що компанією "Мікрохім" також налагоджено співпрацю й з іншими країнами Кавказу й Середньої Азії.

"Наше співробітництво щодо неврологічних продуктів із Азербайджаном стартувало у 2024 році. Найближчим часом буде розширено співпрацю з Казахстаном, Узбекистаном й Азербайджаном. Для цього вже триває процес реєстрації кількох наших продуктів", - розповідає виконавчий директор.

Серед найближчих планів "Мікрохім" - запуск в галузях неврології й кардіології нових брендів, які не мають аналогів в Україні, а також відкриття клінічної лабораторії в Польщі та лабораторії з розробки препаратів у Києві. За словами Тимка, це дасть змогу більш ефективно продовжувати наукову діяльність. 

Докладніше про досвід роботи компанії з Рубіжного в умовах релокації йдеться у матеріалі "ОстроВа" "Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві". Ми створили цей матеріал як учасник Мережі "Вікно Відновлення України". Все про відновлення постраждалих регіонів України дізнавайтеся на єдиній платформі recovery.win.

Раніше також "ОстроВ" описував досвід кафе "ЖираFF", яке переселенці з Рубіжного Луганської області відкрили у Кропивницькому.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті