На Донеччині залишаються 472 тис. осіб, майже половина з них повернулися назад з евакуації

З майже 1,5 млн мешканців Донеччини, які евакуйовувалися з регіону від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, понад 230 тис. повернулися назад. Про це повідомив на брифінгу начальник відділу оперативно-чергової служби Донецької ОВА Дмитро Петлін.

Він нагадав, що з Донеччини евакуація триває, починаючи з 26 лютого 2022 року. 

«На теперішній час силами органів влади усіх рівнів та добровольчих формувань, волонтерів було евакуйовано більше, ніж 1 млн 415 тис. осіб цивільного населення. Серед них 168,77 тис. дітей та близько 44 тис. осіб з інвалідністю», - сказав Петлін.

Але з евакуації в більш безпечні регіони назад повернулася 231 тис. осіб. Наразі ж, за оперативними даними, на території Донецької області перебувають 472 тис. мешканців.

«У нас до переліку територій, де відбуваються активні бойові дії, додалася Новогродівська громада. Тому кількість мешканців, що знаходяться у безпосередній небезпеці, збільшилася. Для збереження життя собі та своїм рідним, всім мешканцям області краще евакуюватися в більш безпечні регіони», - зазначив він.

Крім того, до 20 неповнолітніх залишається в низці населених пунктів Донеччини, де діє примусова евакуація дітей разом із батьками – у Торецьку, Щербинівці, Північному та Успенівці.

Як повідомлялося, на території Донеччини понад 60 тисяч людей потребують першочергової евакуації.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті