Запоріжжя отримуватиме допомогу від австрійського міста Лінц

Керівництво Запоріжжя підписало документ про співпрацю з австрійським містом Лінц, відповідно до якого українське прифронтове місто буде отримувати допомогу від німецьких партнерів у кількох сферах. Документ було підписано в рамках Другого Міжнародного Саміту міст та регіонів у Києві 9 травня, повідомила секретар міської ради Запоріжжя Регіна Харченко в Телеграм 9 травня.

"Сьогодні в рамках Другого Міжнародного Саміту міст та регіонів "Партнерство заради Перемоги" підписали План дій на 2024-2025 роки між Запоріжжям та австрійським містом Лінц", - зазначила Харченко.

За її словами, дії на 2024 та 2025 роки складатимуться з короткострокових цілей, спрямованих на підтримку актуальних потреб Запоріжжя. Паралельно напрацьовуватимемо довгострокові проєкти. 

Серед сфер, які визначили для співпраці: громадський транспорт, поводження з відходами, освіта та молодіжна робота, культура, сприяння партнерства між бізнес-компаніями двох міст. 

"Партнери з Лінцу також допоможуть у повоєнному відновленні та розвитку Запоріжжя. У тому числі - залученням міжнародних програм допомоги, особливо тих, що фінансуються Європейським Союзом", - написала також Харченко. 

Вона уточнила, що Запоріжжя й Лінц є побратимами вже багато років, але останній час не співпрацювали на постійній основі. 

"Створеним планом зрушили це питання", - підкреслила секретар міськради.

Раніше повідомлялось, що власники зруйнованого житла у Запоріжжі отримали від міста в якості компенсації понад 16 млн грн з початку року.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті