За добу на фронті відбулося 106 бойових зіткнень, на Авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів - Генштаб

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки й штурми російських окупантів на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському й Херсонському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 2 травня.

Як повідомляється, загалом протягом доби відбулося 106 бойових зіткнень.

Найбільше атак окупантів відбито на Авдіївському напрямку. 

"На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 31 атаку в районах населених пунктів Архангельське, Сокіл, Семенівка, Уманське, Калинове, Яснобродівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів", - ідеться у зведенні.

На Бахмутському напрямку українські військові відбили 19 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Роздолівка, Виїмка, Спірне, Новий, Кліщіївка та Іванівське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка та Урожайне Донецької області. Там ворог за підтримки авіації 13 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Лиманському напрямку відбито 12 ворожих атак у районах Греківки, Невського та Серебрянського лісництва на Луганщині; у районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області.

На Куп'янському напрямку українські військові відбили дев'ять атак у районах Синьківки, Новоєгорівки, Кислівки та Берестового Харківської області; Стельмахівки Луганської області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ у районі населеного пункту Кринки Херсонської області.. 

На Оріхівському напрямку ворог здійснив одну атаку на позиції наших захисників у районі Роботиного Запорізької області", - йдеться у зведенні.

На Північному та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. 

На Волинському й Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога на території Білорусі не виявлено.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли, навіщо окупантам Часів Яр та про ситуацію у місті зараз

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті