ПАР хоче обговорити з росією присутність путіна на саміті БРІКС

Південно-Африканська Республіка має намір провести консультації з росією щодо можливого приїзду диктатора володимира путіна до країни на саміт БРІКС. Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на журналіста Софі Мокоену в Twitter, про це заявила глава МЗС ПАР Наледі Пандор.

"Південна Африка повинна буде розглянути існуючі положення нашого законодавства (щодо ордера на арешт gутіна - ред.). Ми також, я думаю, маємо провести дискусію в Кабінеті міністрів, а також з нашими колегами в hосії і справді визначити шлях уперед, у нас поки що немає такої дискусії", - заявила вона.

Варто зауважити, що путін у серпні має намір відвідати Дурбан - друге за населенням портове місто ПАР. Там пройде саміт БРІКС. При цьому ПАР має заарештувати путіна після того, як відповідний ордер видав Міжнародний кримінальний суд.

Як повідомлялося, 17 березня суд Гааги дозволив заарештувати путіна, оскільки він винний у депортації українців. Пізніше стало відомо, що таке рішення суттєво обмежує можливості диктатора виїжджати за кордон.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті