Йдемо за графіком: Данія першою поставить винищувачі F-16 для ППО України

Данія, ймовірно, стане першою країною, яка передасть Україні обіцяні винищувачі F-16. Наразі все йде за планом. Про це заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен в ексклюзивному коментарі 24 Каналу.

Очільник МЗС Данії каже, що він пишається ініціативою, яку створила його країна разом із Нідерландами щодо передачі винищувачів для Києва. За словами міністра, його уряд мав "чудову співпрацю з Україною" щодо цих питань.

Ларс Люкке Расмуссен згадує, що спершу були певні виклики – проблеми із знанням мови й інше, але це вдалося подолати.

"Тож ми точно плануємо, що зможемо поставити перші шість літаків F 16 цього літа, ми йдемо за графіком. І, швидше за все, це будуть перші F 16 для української протиповітряної оборони", – сказав міністр закордонних справ Данії.

Нагадаємо, що загалом у Копенгагені обіцяли надати нашій країні 19 винищувачів. У цьому році також можна розраховувати на перші F-16 від Нідерландів. Амстердам вирішив передати Києву більше літаків ніж спершу планував. Так, він збільшив поставку на 6 літаків і у такий спосіб надасть Києву 24 винищувачі.

Як повідомлялося, румунський президент Клаус Йоганніс дав згоду на перевезення територією Румунії деякої зброї для України та на навчання українських пілотів на F-16 у навчальному центрі на території країни. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті