Віцепрезидент ЄК впевнена, що Україна створить необхідну систему боротьби з корупцією

Віцепрезидент Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вєра Юрова впевнена, що в Україні буде створено належну систему боротьби з корупцією. Про це вона заявила на зустрічі з керівництвом ВР та представниками фракцій і груп 27 листопада, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Ми з неймовірним захопленням ставимось до вас і до того прогресу, що ви демонструєте, впроваджуєте реформи, які є дуже складними... Хочу бути автентичним свідком тієї роботи, що ви проробили. Впевнена, що повернусь із посилом, що Україна робить усе можливе, щоб забезпечити створення належної системи боротьби з корупцією", - заявила Юрова. 

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко наголосив на рішучості парламенту завершити роботу над законопроєктами, ухвалення яких необхідне для початку переговорів України щодо вступу до Європейського Союзу.

"Ми маємо позитивні результати реалізації двох кроків, викладених у Звіті Єврокомісії щодо антикорупційної політики", - зазначив Корнієнко, додавши, що вже триває робота над законопроєктами про права національних меншин і про лобізм.

Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк також зазначила, що всі фракції та групи розуміють відповідальність та історичну місію цього скликання парламенту - наблизити можливості України до вступу в Євросоюз.

За її словами, українське суспільство пов'язує вступ до Євросоюзу з безпекою. 

"Понад 60% наших людей говорять і вірять, що якщо вони вступають до ЄС, то забезпечують своє право на безпеку", - зазначила Кондратюк.

Нагадаємо, віцепрезидент Єврокомісії прибула до Києва 27 листопада та запевнила у підтримці України, "скільки буде потрібно". 

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті