Усі невраховані будуть враховані: у РФ путін підписав указ про оцифрування даних чоловіків призовного віку

Російський диктатор путін підписав указ про створення інформаційного ресурсу "для актуалізації документів військового обліку", - повідомляють російські ЗМІ.

Він підписав указ після мобілізації понад 300 тисяч чоловіків для війни в Україні, яка проходила з великими проблемами, - зазначає ВВС.News.

"Одна з проблем - призив щодо мобілізації людей похилого віку, з проблемами зі здоров'ям і так далі. Влада пояснила такі "непоразуміння" тим, що інформація про підлягаючий заклик у військкоматах не оновлювалася довгий час", - пише видання.

Тепер за указом путіна вже за місяць (до кінця грудня) регіональна влада разом із міністерствами оборони та цифрового розвитку зобов'язана оцифрувати всі бази військових комісаріатів - перевести "документи військового обліку" в електронно-цифрову форму. Це стосується і солдатів-строковиків, і контрактників, і тих, хто перебуває в запасі, але не офіцерів, випливає з путінського указу.

Потім ця база має бути поєднана з даними податкової служби. Туди ж інтегруються бази МОЗ, МВС, МНС, ФСВП, ФССП, мінобрнауки, Мінсільгоспу, Міносвіти, Мінспорту, ЦВК та Пенсійного фонду, - зазначив правозахисник Павло Чіков.

"База має запрацювати з 1 квітня 2023 року - з початку весняного призову. Усі невраховані військкоматами досі будуть враховані", - попередив він.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті