Ворог нарив понад 6 тис км укріплень: на Донеччині - від Горлівки до Оленівки, на Луганщині - на висотах за р. Красна

Росіяни нарили понад 6 тисяч км укріплень на окупованих територіях України, найбільше споруд у Запорізькій області. Про це, проаналізувавши супутникові знімки, повідомили аналітики DeepState 23 листопада. 

"Проаналізувавши супутникові знімки, наша команда підрахувала кацапські інженерно-фортифікаційні споруди (ІФС) та розбила їх за типажем. Найукріпленішими областями є Запорізька - 1869 км, та Донецька - 1865 км. В ці цифри входить і апгрейд ворогом позицій від Горлівки до Оленівки. Решта оборонних споруд, які не мають слідів активного використання з часів ООС, не враховуються", - сказано в повідомленні. 

Зазначається що укріпленою є і Луганщина - 1140 км. 

"Ворог розумів, що літній контрнаступ може відбутися і там, тому терміново копав на висотах за річкою Красна. Примітно, що розумів, але не вірив так, як у Запоріжжя. Можливо, це пов'язано з витоками, адже ті ж хлопці 37 ОБрМП, які 5 червня з самого ранку брали перших полонених, чули від них, що час та день атаки були їм розписані", - пишуть аналітики. 

Зазначається, що на Херсонщині пораховано 886 км ІФС. В основному вздовж Дніпра - від Нової Каховки до Геройського. Також, кацапи укріпили підходи до Кримського перешийку. В самому ж Криму накопано не так і багато - всього 265 км. Майже всі фортифікації біля перешийку.

"Цікаво, що є окопи, які залило водою, і без дренажу їх функціонування неможливе. Деякі фортифікації ворог намагається повністю приховати під землею. І якби не аналіз в динаміці, то можна було б сказати, що їх просто засипали, адже восени там вже була трава", - йдеться також у повідомленні.

Зазначається, що дані не остаточні й відображають стан на кінець жовтня. При цьому не всі квадрати окупованих територій вдалося проаналізувати. 

Раніше повідомлялось, що окупанти посилюють оборону Криму: перекидають ППО та будують "зуби дракона".

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті