Військові об'єкти в Криму та Чорноморський флот необхідно вражати з РСЗВ - Скибицький

Військові об'єкти в окупованому Криму та кораблі Чорноморського флоту РФ є одними із цілей для України, які потрібно вражати американськими реактивними системами залпового вогню, оскільки сьогодні Крим – хаб для росії для переміщення всієї техніки та озброєння. На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький 16 липня.

Він відповів на запитання, чи може Україна використовувати системи HIMARS та MLRS M270 для ударів територією Криму.

"В даний час Кримський півострів став хабом для переміщення всієї техніки та озброєння, що йде з РФ у південні райони нашої держави. Отже, перш за все скупчення військової техніки, боєприпасів та інших матеріалів, які зосереджуються в Криму, а потім прямують для забезпечення російських окупаційних військ", – проінформував представник розвідки.

За його словами, росія активно використовує Чорноморський флот для ракетних ударів по Україні. Насамперед, окупанти використовують "Калібри", фрегати, малі ракетні кораблі та підводні човни. Вони постійно несуть бойове чергування, чекають на команди, а потім виконують пуски.

"Тому це також одна з цілей, які необхідно уразити, щоб підтримувати безпеку наших громадян, наших об'єктів та України загалом", - зазначив Скибицький.

Як раніше повідомлялося, 16 липня рашисти запустили Україною шість ракет з району Каспійського моря: чотири були збиті.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті