У Повітряних силах роз'яснили, чи був учорашній масований удар по Україні помстою за "Новочеркаськ"

Вчорашній масований удар по Україні з боку російських терористів не був помстою за знищений "Новочеркаськ", оскільки удари планують по пріоритетності. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Розумієте, яка може бути помста? В нас війна фактично два роки скоро. Наша мета - знищувати їх, а їх мета - знищувати нас, як державу в цілому. Удари плануються відповідно до стратегічних й тактичних цілей. Вони планували в будь-якому разі, був би там той корабель знищений, чи ні. Вони б відстали від нас? Я думаю, що ні", - відзначив Ігнат.

За словами речника Повітряних сил, удари прописані відповідно по пріоритетності. Наприклад, сьогодні вночі ворог атакував "Шахедами" прифронтову зону, попри те, що безпілотники здатні "дістати" до західних областей. Більшість БпЛА летіли в напрямку Херсонської області.

"Ми розуміємо, що ворог змінює пріоритети своїх цілей. Маємо посилюватись й готуватись до різних викликів", - додав Ігнат.

Нагадаємо, 26 грудня ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ "Новочеркаськ" в порту окупованої Феодосії.

Як повідомлялося, після удару по "Новочеркаську" поранено 23 російських моряків, 33 вважаються зниклими без вісті. 

Також нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко повідомив, що атака на столицю 29 грудня стала найбільшою за кількістю жертв серед мирних жителів.  

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті