У Воронежі 50 "свіжоспечених" громадян РФ у ресторані отримали повістки до військкомату

Повістки до військкомату роздали 50 відвідувачам ресторану в російському Воронежі під час рейду поліції ввечері 14 листопада. Про це повідомив місцевий телеканал, пише опозиційне російське видання "The Moscow Times" 15 листопада.

"У Воронежі співробітники правоохоронних органів здійснили рейд у ресторані "Форт" і вручили його відвідувачам приблизно 50 повісток до військкомату", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що це сталося ввечері 14 листопада. У ресторані велика компанія святкувала день народження. Силовики почали перевіряти документи у присутніх і за підсумками перевірки вручати повістки для явки до військкомату.

"Більшість із тих, хто отримав повістки, виявилися вихідцями з Азербайджану, які вступили в громадянство Росії. Вони нещодавно придбали російські паспорти, але не стали на військовий облік, тому їх запросили для звірки даних", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що згідно зі ст. 10 ФЗ №53-ФЗ "Про військовий обов'язок і військову службу", громадяни, які набули громадянства росії, зобов'язані у двотижневий термін стати на військовий облік у військовому комісаріаті за місцем їхнього проживання.

Раніше повідомлялося, що у російському Воронежі знову пролунав вибух у багатоповерхівці. Цього разу функцію дрона на себе взяв самогонний апарат.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті