У США оприлюднили втрати росіян з початку їх наступу на Авдіївку

Сполучені Штати оприлюднили нещодавно розсекречені розвідувальні дані, які свідчать про те, що російські військові продовжують зазнавати важких втрат у війні. Про це в інтерв'ю CNN заявила речниця Ради національної безпеки США Едріенн Вотсон 12 грудня.

"З моменту початку наступу в жовтні, за нашими оцінками, російські військові зазнали понад 13 000 втрат уздовж лінії Авдіївка-Новопавлівка і понад 220 бойових машин, що еквівалентно шести маневреним батальйонам лише в техніці", - зазначила Вотсон.

Також вона додала, що диктатор путін "все ще прагне завоювати Україну, але його спроба наступу не призвела до жодних стратегічних здобутків".

Едріенн Вотсон зазначила, що росія, ймовірно, вважає, що військовий глухий кут взимку призведе до виснаження західної підтримки України і, в кінцевому рахунку, дасть росії перевагу, незважаючи на російські втрати і постійну нестачу підготовленого персоналу, боєприпасів та техніки.

"Путін чітко спостерігає за тим, що відбувається в Конгресі - і нам потрібно, щоб Конгрес діяв цього місяця, щоб підтримати Україну у важкий для неї час", - наголосила Вотсон.

Як повідомлялось раніше, у британському Міноборони оцінили втрати армії РФ щодо вбитих та поранених з початку війни.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті