У Сорокиному (Краснодоні) окупанти заганяють школярів до лав "Орлят Росії"

 

 

В окупованому з 2014 року Сорокиному (до перейменування Краснодоні) Луганської області учнів початкових класів прийняли в російську організацію "Орлята Росії" 18 січня. Про це повідомили окупаційні ЗМІ.

"У Краснодоні відбулася урочиста церемонія посвяти учнів молодших класів міської гімназії в "Орлята Росії", - сказано в повідомленні.

Окупанти обіцяють, що в "країні орлят" на українських дітей з окупованого регіону "чекає багато нового, пізнавального, цікавого і корисного".

Тим часом "ОстроВ" писав про мілітаризацію дітей і підлітків у Луганській області. Повідомлялося, що мілітаризація дітей на окупованій території є порушенням міжнародного гуманітарного права, зокрема, ст. 51 Женевської конвенції IV, яка забороняє державі, яка окупує, примушувати населення служити в її збройних або допоміжних силах, а також здійснювати пропаганду, спрямовану на забезпечення добровільної служби. Крім того, такі дії окупантів можуть кваліфікуватися як порушення законів та звичаїв війни відповідно до ст. 438 КК - інші порушення законів та звичаїв війни, передбачені міжнародними договорами, згоду на обов'язковість яких надала Верховна Рада України.

Раніше повідомлялося, що злочинців, які займаються мілітаризацією дітей на окупованій Луганщині, навчають у російській Тюмені.

Раніше також повідомлялося, що в окупованому Старобільську українських дітей у початковій школі прийняли в організацію "Орлята Росії".

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті