У росії через "пропаганду ЛГБТ" знімають із продажу не тільки світових класиків, а й Достоєвського

В РФ мМаркетплейсу "Мегамаркет" надіслали список книг, які потрібно зняти з продажу через "пропаганду ЛГБТ". Перелік із 257 найменувань опублікував журналіст Олександр Плющев, - повідомляє The Moscow News.

До списку потрапили не тільки літературні новинки, а й класика. Наприклад, маркетплейсу потрібно видалити зі свого сайту картки книжок "Нетіточка Незванова" Федора Достоєвського, "Бенкет" Платона, "Декамерона" Джованні Бокаччо, "Орландо" Вірджинії Вульф, "У пошуках втраченого часу" Марселя Пруста і "Воно" Стівена Кінга.

Серед заборонених до продажу також виявилися твори інших світових класиків - Стефана Цвейга, Андре Жида, Юкіо Місіми, Патті Сміт і Хуліо Кортасара.

Хто конкретно зажадав від маркетплейса зняти з продажу книги всіх цих авторів, Плющев не уточнив. "Мегамаркетом" володіють Сбербанк (85%), "М.Відео-Ельдорадо" (10%), а також засновник "М.Відео" і goods.ru (5%).

Видання нагадало, що в грудні 2022 року глава РФ Путін підписав закон про заборону пропаганди ЛГБТ, педофілії та зміни статі. Відповідальність за порушення закону стосується осіб будь-якого віку. До цього ЛГБТ-пропаганда була заборонена тільки серед неповнолітніх. У листопаді 2023 року Верховний суд РФ визнав екстремістським і заборонив у Росії "міжнародний громадський рух ЛГБТ".

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті