У Росії прогнозують рекордне зростання особливо тяжких злочинів: з України повертаються колишні зеки, дружини мобілізованих теж є загрозою 

У Росії прогнозують у 2024 році рекордне зростання особливо тяжких злочинів. Про це пише «Верстка» з посиланням на доповідь науково-дослідного інституту МВС РФ. 

У ній наголошується, що цього року кількість особливо тяжких злочинів у Росії може зрости на 7% і перевищити позначку в 152 тисячі. Якщо прогноз виявиться точним, кількість особливо тяжких злочинів стане рекордною щонайменше за 15 років. 

У 2022 році співробітники НДІ помилилися - вони припускали, що цей показник у 2023 році зросте до 133 тисяч, але значення виявилися вищими - поліція зареєструвала понад 142 тисячі таких злочинів.

У 2024 році, на думку співробітників НДІ МВС, кількість убивств, зґвалтувань і випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень залишиться приблизно на рівні 2023 року, але буде більше диверсій, наркотичних, терористичних, екстремістських злочинів і злочинів проти власності.

У НДІ МВС також визначили список криміногенних чинників, які, як вони вважають, впливатимуть на стан злочинності в Росії. До таких факторів вони відносять, зокрема, «гостроконфліктну ситуацію» в Україні.

Крім того, криміногенними факторами МВС називає діяльність дружин мобілізованих у рамках проєкту «Шлях додому», нібито «контрольованого іноземними спецслужбами».

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті