У РФ визнали, що майже всі їхні імпортні безпілотники були поставлені з Китаю

Очільник мінфіну РФ Антон Силуанов заявив, що практично всі імпортні безпілотники, які нині має у своєму розпорядженні росія, були поставлені з Китаю. Про це він сказав 16 жовтня на засіданні комітету держдуми з бюджету і податків, повідомляють росЗМІ.

"Ми направляємо додаткові гроші на безпілотники. 60 з гаком мільярдів рублів враховані, гроші на новий нацпроєкт з розвитку власної безпілотної бази. Завдання таке, щоб 41% усіх безпілотників до 2025 року були з маркою "Зроблено в Росії", - сказав Силуанов.

"Сьогодні безпілотники в основному всі з Китайської Народної Республіки. Вдячні нашим партнерам. Але треба розвивати власну ресурсну базу, і гроші необхідні виділені", - додав міністр.

Це вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ відкрито визнала, що імпортує безпілотники з Китаю. Раніше було відомо, що відповідні домовленості у РФ є з Іраном.

Як повідомлялося, США запровадили санкції проти 42 китайських компаній, які постачали російським фірмам американські "інтегралки". 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті