У Офісі генпрокурора мають підтвердження використання РФ ракет із Північної Кореї

Офіс генерального прокурора отримав перші докази використання армією РФ ракет із Північної Кореї. Про це в ефірі "Суспільного" повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

"Встановлення таких даних це системна робота, яку проводять і прокурори, і слідчі-експерти. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що ракета, випущена 2 січня по центральній частині Харкова, - це ракета малої дальності, яка розроблена в Північній Кореї", - сказав Костін.

За його словами, аналогічних висновків дійшли і військові експерти міжвідомчої робочої групи при Офісі генерального прокурора, які також були на місці й узяли на аналіз частини ракети. 

"Наразі триває комплексна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт", - сказав він.

Нагадаємо, у Південній Кореї припустили, що КНДР могла передати РФ балістичні ракети малої дальності

Як повідомлялося, посол США при НАТО заявила, що КНДР поставила в РФ більше тисячі контейнерів з боєприпасами. 

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті