У Мінреінтеграції розповіли, що з Маріуполя передано 428 тіл загиблих воїнів, з них понад 300 – захисники "Азовсталі"

На сьогодні Україні вдалося повернути тіла 541 загиблого захисника, в тому числі з Маріуполя доставлено 428 тіл, з них понад 300 – захисники "Азовсталі". Про це повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко, - пише пресслужба Мінреінтеграції 27 серпня.

За його словами, Мінреінтеграції займається поверненням тіл наших військових постійно, а після створення Офісу Уповноваженого наприкінці травня цей процес прискорився.

"Через міжнародне представництво Червоного Хреста вдалося організувати комунікацію зі стороною рф. Перемовини з агресором проводити складно, але нам вже вдалося повернути 541 загиблого захисника. З Маріуполя доставлено 428 тіл, з них понад 300 – захисники Азовсталі. Повертаємо загиблих із Донецького, Запорізького, Херсонського, Харківського, Луганського напрямків – звідусіль", - сказав Котенко.

Він зазначив, що найскладніше - це комунікація з ворогом.

"Ми передаємо російській стороні локації, де є наші загиблі. Вони мають їх забирати, і тоді проводимо обміни. Але не завжди рф хоче йти в зону бойових дій, хоча оголошується режим тиші. Навіть буває складно домовитися, щоб на ТОТ забрали тіла наших хлопців. Через величезні втрати особового складу росіяни не справляються зі своїми загиблими", - повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті