У МЗС Словаччини заявили, що не вірять у перемогу України та закликали припинити боротьбу

Голова МЗС Словаччини Юрай Бланар заявив, що засуджує вторгнення РФ в Україну як порушення міжнародного права. Водночас він не вірить у перемогу України. Про це він сказав 6 листопада на пресконференції з очільником МЗС Чехії Яном Ліпавським у Празі, повідомляє "Еспрессо".

"Ми однозначно засуджуємо дії Російської Федерації як порушення міжнародного права", - заявив Бланар.

Утім, на його думку, конфлікт в Україні неможливо завершити на полі бою. Він наголосив, що Словаччина в першу чергу підтримує мирні ініціативи, від кого б вони не йшли. За словами словацького міністра, необхідно припинити боротьбу і шукати рішення за столом переговорів.

Бланар також зазначив, що Словаччина надала значну гуманітарну допомогу Україні. Його країна хоче продовжувати таку допомогу, наприклад, надаючи фахівців для розмінування.

"Але ми не будемо постачати жодних систем озброєння із запасів збройних сил Словацької Республіки", — сказав Бланар.

Нагадаємо, раніше прем'єр Словаччини висунув умову для військової допомоги Україні. 

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський спростував інформацію щодо переговорів з РФ. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті