У "ЛНР" намагаються провести "загальну мобілізацію" та проводять пошук рашистів-дезертирів

В тимчасово окупованому місті Сватове відбулась радіотрансляція виступу так званого "голови "лнр"" Леоніда Пасічника. В ході промови було оголошено про початок «загальної мобілізації» на території "лнр". Про це повідомляє у Телеграм Головне управління розвідки Міноборони України (ГУР) 22 серпня.

За словами Пасічника, "мобілізація"відбуватиметься у два етапи:

- Мобілізація населення, яке отримала паспорти «лнр» та рф, а також відповідає конкретним військово-обліковим спеціальностям;

- Решта чоловічого населення віком від 18 до 65 років.

Анонсовано, що мобілізаційні заходи розпочнуться з 1 вересня. Про терміни закінчення кампанії – не повідомлялось.

Також відомо, що до окупованого Довжанська (раніше – Свердловськ) Луганської області прибув особовий склад росгвардії для виконання адміністративно-поліцейських заходів. А саме: проведення перевірок документів населення, перевірок транспортних засобів та ін. Ці заходи спрямовані на пошук та затримання дезертирів з-поміж військовослужбовців "л/днр" та зс рф.

При цьому, росгвардійці не підпорядковуються місцевим окупаційним адміністраціям. Зокрема, відомо що вони на загальних підставах провели обшук голови окупаційної адміністрації Довжанська колаборанта Андрія Сухачова.

Як повідомлялось раніше, у "ЛНР" переконують чоловіків, що ховаються від патрулів, що примусової мобілізації немає. 

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті