У Кадіївці школярів на класних годинах окупанти лякають перспективою бути "завербованими" і сісти до в'язниці за "екстремізм"

Школярів в окупованій з 2014 року Кадіївці Луганської області на класних годинах лякають відповідальністю за "екстремізм і тероризм" у тому разі, якщо їх "завербують". Відповідні класні години проводять у школах міста, зокрема, у школі №28 вони тривали цілий тиждень. Про це повідомила окупаційна адміністрація міста у своєму Телеграм-каналі 26 січня. 

"Как не быть завербованным. Ответственность за террористическую и экстремистскую деятельность", - так називається один з інформаційних плакатів, за яким навчають дітей.

При цьому з "вербувальниками" і "терористами" вчать асоціювати українців.

Ілюстрація на ньому наочно демонструє, що "завербованим" загрожує тюрма. 

Самі окупанти називають такі класні часи "обговоренням правил інформаційної безпеки". 

Раніше повідомлялося, що всю літературу та наочність українською мовою в навчальних закладах Луганщини окупанти визнали "неприпустимою" і такою, що підлягає вилученню.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті