У Харківській області знайдено тіла 534 убитих рашистами мирних громадян - МВС

На території звільненої українськими військами частини Харківської області виявлено тіла 534 цивільних осіб, убитих під час російської окупації. Про це сказав начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції Харківської області Сергій Болвінов на брифінгу, - повідомляє Бі-бі-сі.

За словами Болвінова, серед виявлених тіл – 226 жінок, 260 чоловіків, 19 дітей (у 13 з них стать не встановлена). Також поки що не вдалося виявити стать останків 29 дорослих. Серед них – 447 тіл, виявлених у масовому похованні у Ізюма.

Українська поліція та правозахисники заявляли, що у деяких могилах було поховано цілі родини цивільних, тіла українських військових мали ознаки тортур.

Як повідомлялося, у Лимані знайшли понад 50 свіжих поховань із цивільними.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті