У Дніпрі дітям ВПО з порушеннями мовлення допомагає логопед з Луганщини (контакти)

На базі Дніпровського координаційного центру підтримки ВПО Луганської області, яким опікується Кремінська МВА, на постійній основі працює вчитель-логопед. Про це повідомляє Кремінська міська рада у Фейсбук.

Як повідомляэться, безкоштовні заняття проводить фахівець КУ "Кремінський міський центр комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю "Добро" Олена Ахрамчук.

“Пані Олена професійно займається виправленням дефектів мовлення у дітей, має 12 років педагогічного стажу і досвід приватної логопедичної практики. Менше ніж за 2 місяці, з лютого 2024 року, відколи вона почала працювати на координаційному центрі підтримки ВПО, уже 20 діточок Луганщини віком від 2 до 9 років отримали 250 логопедичних послуг – це консультації, очні та дистанційні індивідуальні заняття”, – йдеться у повідомленні.

На заняттях проходять логопедичні ігри та вправи на розвиток фонематичного слуху, мовного дихання, збагачення пасивного та активного словникового запасу, вчитель-логопед займається з дітьми постановкою та корекцією звуковимови, розвитком лексико-граматичної сторони мовлення та збагаченням зв’язного мовлення.

Як зазначається, також паралельно йде робота над розвитком всіх психічних процесів – пам'ять, увага, мислення, оскільки менші за віком дітии найчастіше приходять із затримкою мовленнєвого розвитку. 

У старших дітей, найчастіше інші проблеми – порушення звуковимови, голосу і чіткості мовлення, недостатньо розвинене зв'язне мовлення та граматичні порушення мовлення.

Заняття з логопедом проводяться у хабі для ВПО з Луганщини по вівторках та четвергах за адресою: Дніпро, вул.В.Антоновича, 89. Записатися у чергу можна за телефоном хабу: 0664839248.

Як повідомлялося, у Васильківській громаді на Дніпропетровщині запрацював Центр життєстійкості для ВПО, жінок та сімей у складних обставинах.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті