У "Дії" з'явилися нові автоматичні послуги для вимушених переселенців

Нові автоматичні послуги для вимушених переселенців у "Дії": змінити місце проживання ВПО та скасувати статус тепер можна онлайн. Про це повідомляє Мінцифри України.

Ще на початку повномасштабного вторгнення додали можливість отримати довідку ВПО та оформити виплати, - йдеться у повідомленні. - Цим сервісом скористалися понад 1.4 млн українців. Від сьогодні в застосунку "Дія" доступні ще 2 нові автоматичні послуги для переселенців:

- зміна місця реєстрації (якщо ви переїхали до іншого міста України),


- скасування статусу ВПО (якщо повернулися додому).

Обидві послуги автоматичні. Це означає, що процес відбувається без участі держслужбовця, а вам більше не потрібно чекати на його рішення.  

Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в "Дії". Також зверніть увагу, що для зміни місця реєстрації ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

Послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті