Українські захисники отримають від чеської компанії унікальні наземні безпілотники

Чеська компанія Isolit-Bravo повідомила про передачу на потреби ЗСУ своїх наземних безпілотників UGV Trail-Blazer, які можуть бути використані для транспортування вантажів або поранених. Про це повідомляє Телеграф з посиланням на  місцеве видання Hospodárske noviny.

Дрони передаються безпосередньо бойовим підрозділам, щоб уникнути бюрократичних зволікань. Усього ж, за повідомленнями компанії, було передано вісім таких систем і ще чотири готуються до відправки.

Один із розробників безпілотника Філіп Халупнік зазначив, що подібні апарати можуть автономно працювати до 8 годин і мають запас ходу до 32 кілометрів. При цьому він може розвивати швидкість в районі 4-8 кілометрів на годину за максимального навантаження до 350 кілограмів.

Управління здійснюється за допомогою пульта управління, при цьому оператор може знаходитись на відстані до одного кілометра. Крім того, безпілотник може рухатися абсолютно безшумно та має низьку теплову сигнатуру.

Крім колісної версії, компанія також розробляє більш компактну версію, яку незабаром відправлять в Україну. Ще одна версія на гусеничному шасі має оснащуватися пристроєм для розмінування, але вона поки що знаходиться в розробці.

Isolit-Bravo активно допомагає українській армії ще з 2014 року, а її власник Квідо Штепанек зі своїх коштів організував доставку кількох колон вантажівок із гуманітарною допомогою.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті