Українські біженці подали до суду на Пригожина та "вагнерівців" за військові злочини

Юридична компанія від імені українських біженців подала до суду на російську так звану "ПВК Вагнера". Про це 1 листопада повідомляє iNews.

Під час виступу перед британським парламентським комітетом старший партнер фірми McCue Jury and Partners Джейсон МакКью заявив, що активи найманців та їхнього номінального власника Євгена Пригожина можна використовувати для репарацій жертвам злочинів "вагнерівців".

"Це перший випадок у світі, коли на "Вагнер" та їм подібних подали до суду їхні жертви", - додав МакКью.

Юрист запевнив, що Високий суд Лондона отримає докази того, що ПВК "брала участь у змові з використанням незаконних засобів з метою розгортання тероризму для полегшення незаконного вторгнення в Україну". Своєю чергою, парламентський комітет зосередив розслідування на з'ясуванні ролі "вагнерівців" у ході повномасштабної війни росії проти України.

При цьому британські парламентарі зазначають, що вони також вивчатимуть використання росією бойовиків на Близькому Сході, в Африці та Південній Америці. Найманців звинувачують у звірствах та грубих порушеннях прав людини – мова в тому числі про масові страти, тортури під час допитів та насильницьке переміщення цивільних.

McCue Jury and Partners запустила краудфандинг для пожертвувань на фінансування судових витрат та команди експертів. У фірмі заявили, що господареві "ПВК Вагнера" Євгену Пригожину надіслали листа, в якому він, "вагнерівці" та російський диктатор путін звинувачуються у навмисному заподіянні страждань народу України та веденні незаконної війни за допомогою тероризму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бійці спецпідрозділу "Хорт" ліквідували заступника начальника штабу найманців "ПВК "Вагнер".

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті