Україна використовує "трофейні" боєприпаси з КНДР - Financial Times

Українська артилерія застосовує для ударів по російських позиціях боєприпаси, вироблені в Північній Кореї. Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на Financial Times (FT).

Снаряди з КНДР, про використання яких Україною раніше не було відомо, журналістам FT продемонстрували військові, які ведуть вогонь із радянських реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Град" недалеко від Бахмута.

Судячи з маркування, більшість із цих боєприпасів були вироблені в 1980-х і 1990-х роках.

На прикладі цих снарядів видно, що найбільший наземний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни призвів до одночасного використання військової техніки різних поколінь з усього світу, починаючи від застарілого радянського спорядження і закінчуючи сучасною високоточною зброєю, пише газета.

Руслан, командир української артилерії, з яким поговорила FT, зізнався, що північнокорейські снаряди часто дають осічку або не вибухають. Журналістів попередили, щоб вони не підходили надто близько до ракетної установки, бо боєприпаси з КНДР "дуже ненадійні й іноді роблять божевільні речі". Незважаючи на це, українці продовжують їх використовувати. "Нам потрібна кожна ракета, яку ми можемо дістати", - каже Руслан.

Північна Корея вважається одним із небагатьох союзників росії в цій війні, тому малоймовірно, що КНДР сама поставила боєприпаси Україні. Артилеристи сказали FT, що снаряди були "вилучені" з корабля "дружньою" державою. В українському Міноборони припустили, що північнокорейські ракети могли бути трофейними, йдеться в повідомленні.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті