"Щирою українською кричав: "Хлопці, я свій!". Прикордонники полонили мешканця Луганщини

Мобілізованого до російської армії жителя Луганщини взяли у полон прикордонники бригади "Помста" на Донеччині. Він вночі вийшов на позиції до наших протитанкістів, - повідомляє ДПСУ.

За словами командира розрахунку протитанкових ракетних комплексів на псевдо "Журналіст", взятого у полон місцевого жителя мобілізували у лютому 2024 року. Затриманий не мав засобів захисту, і за його словами, займався розносом їжі для окупантів. Він подолав шлях у кілька кілометрів, переховуючись від скидів з квадрокоптера та випадково вийшов на позиції прикордонників: "Передають по рації, що в наш окоп звалився рашист. Побачив біле світло, яке виходить з траншеї. Відразу відступив, щоб його зустріти, як вчили, під перпендикулярним кутом. Коли він вже був на прицілі, я побачив, що він був без зброї. Це його врятувало від смерті", – розповідає "Журналіст".

Протитанкіст на псевдо "Обозний" надав полоненому першу домедичну допомогу: "Протягом часу, коли він був у нас у підвалі, ми забезпечили його їжею, надали домедичну допомогу, все згідно з Женевською конвенцією. Всі його речі були зібрані в окремий мішок, який передався разом з ним. Якщо ми будемо відноситися до полонених так само, як військовослужбовці рф відносяться до нас, то чим ми кращі від них?", – каже "Обозний".

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті