Від початку повномасштабного вторгнення РФ вчинила 2,5 тис. екологічних злочинів

РФ вчинила близько 2500 екологічних злочинів від початку повномасштабного вторгнення в Україну, водночас кожен день війни завдає Україні приблизно EUR120 млн збитків. Про це заявили міністр економіки Юлія Свириденко і генеральний прокурор Андрій Костін під час конференції United for Justice. United for Nature, повідомляється на сайті Міністерства реінтеграції окупованих територій.

"Своєю чергою росія має компенсувати збитки та шкоду, завдані українському довкіллю. Для цього українські правоохоронці встановлюють стандарти розслідування і притягнення до відповідальності винних за злочини проти довкілля й екоцид", - йдетьяс у повідомленні.

Як повідомлялося, росіяни чинять екоцид на острові Джарилгач на Херсонщині, облаштувавши там полігон із стрільбою артилерії. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті