Росіяни посилюють мобілізацію на окупованих територіях України - ЦНС

Росіяни посилюють мобілізацію на тимчасово окупованих територіях південних областей України, місцевих чоловіків примусово забирають на фронт. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС) 6 січня.

"На тимчасово окупованих територіях півдня України росіяни намагаються мобілізувати якомога більше чоловіків. За даними підпілля, дедалі більше репресивних заходів росіян спрямовано на пошук чоловіків, яких примусово мобілізують до лав ЗС РФ. До мобілізаційних списків вносять лікарів, педагогів, працівників комунальних підприємств. Також, як повідомляв Центр національного опору раніше, у ці списки потрапляють і підлітки з 17 років", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в окупованих містах Херсонщини та Запоріжжя росіяни розгорнули нові "військкомати". Їх очолили завезені з РФ військові.

"Ворогу вигідна смерть українців незалежно від боку, де вони воюють. Тому окупанти використовують українців у своїй армії для гарматних штурмів", - наголошують у ЦНС.

Як повідомлялося, окупована територія Донеччини через мобілізацію залишилась майже без водіїв. 

Статті

Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Всі статті