Росія відмовилася обмінювати деяких своїх громадян - омбудсмен

Російська сторона не хоче повертати з полону деяких своїх громадян, хоча погоджується, щоб обміняти колаборантів з тимчасово окупованих територій України. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у телеграм-каналі 11 квітгня.

"РФ не хоче повернення додому власних громадян! Росія демонструє, як «цінує» та «турбується» про колаборантів з тимчасово окупованих територій України, однак зовсім не дбає про те, щоб повернути на територію РФ своїх громадян. Адже впродовж 2-ох місяців російська сторона не погоджується на повернення запропонованих Києвом для обміну російських громадян. Ось кілька прізвищ людей, яких не чекають у своїй країні: Будка Ігор Олексійович, Єлетін Денис Олександрович, Олійников Олександр Олексійович та Таксюр Яков Ілліч. Росія вирішила їхню долю самостійно – власні громадяни їй нецікаві і вона не прагне їх повернути додому", - пише омбудсмен. 

Він звернувся до батьків та родичів громадян РФ, які перебувають в Україні:

"... звертайтеся до мене, ми працюємо над тим, аби громадяни поверталися на територію своєї країни, тож за вашим запитом працюватимемо над поверненням ваших рідних на територію Росії! Контакти для звернень: за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м.Київ, 01008; на електронну пошту: [email protected];на гарячу лінію: 0800501720".

Як повідомлялося, Україна повернула з полону 100 людей, серед яких  військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті