Російський міністр розповів про будівництво залізниці між Маріуполем і селом під Бердянськом

Міністр будівництва і ЖКГ РФ Ірек Файзуллін повідомив про майстер-план з будівництва залізничної лінії між окупованими Маріуполем і селом Андрівкою, розташованим на північний захід від Бердянська Запорізької області, - пишуть росЗМІ.

За його словами, "будівельні роботи передбачені майстер-планом розвитку Мангушського муніципального утворення в ДНР, який розроблений Єдиним інститутом просторового планування".

Файзуллін також сказав, що в рамках розвитку залізничної мережі в "нових регіонах" відновлено два металеві мости, укладено понад 140 кілометрів колій.

Він також додав, що сполучення поїздами між центральними регіонами росії і "ДНР", "ЛНР", окупованими районами Запорізької та Херсонської областей буде відновлено, коли "дозволять зовнішні умови".

Пропагандисти також нагадали, що в травні 2023 року голова уряду РФ Михайло Мішустін підписав розпорядження про створення федерального державного унітарного підприємства "Залізниці Новоросії", яке, за задумом росіян, має об'єднати залізниці чотирьох окупованих територій України. 

Як повідомлялося, Москва за рік витратила на окуповані території України стільки ж, скільки заробляють 28 "старих" регіонів.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті