Російська ДРГ зазнала втрат при спробі проникнути на Харківщину - ОСУВ "Хортиця"

Сили оборони виявили в районі села Пильна Харківської області російську ДРГ чисельністю до 10 осіб і змусили її повернутись на територію Росії, завдавши втрат. Про це Укрінформу повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин.

«Диверсійно-розвідувальна група противника чисельністю до 10 осіб намагалася проникнути на територію України в районі села Пильна Харківської області. Ворожа ДРГ була вчасно виявлена та по ній був відкритий вогонь на ураження, внаслідок якого противник припинив виконання завдань і, зазнавши втрат, повернувся на суміжну територію Російської Федерації», - поінформував Волошин.

Речник також зазначив, що упродовж останніх днів противник активізував використання своїх ДРГ саме на Харківському напрямку.

«Вчора, сьогодні ДРГ намагалися проникнути на територію України з суміжної території Російської Федерації. Диверсанти були вчасно виявлені, їх намагання зібрати розвіддані успіху не мали», - додав Волошин.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті