Rheinmetall відновить для України три десятки списаних бельгійських танків

Німецький концерн Rheinmetall готується направити Україні нову партію танків, які цього разу закупив у Бельгії. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на телеканал RTBF.

Rheinmetall, передає бельгійський канал, придбав півсотні списаних танків Leopard 1 у компанії OIP Land Systems, що займається обладнанням для оборонної та космічної техніки.

Голова OIP Land Systems Фредді Верслуїс заявив британській The Guardian про продаж 49 танків "іншому європейському уряду", який він відмовився називати, як і зазначати розмір угоди, посилаючись на умову конфіденційності, передбачену контрактом.

Куплена в Бельгії техніка буде переоснащена в Німеччині, а потім використана в Україні. Як очікується, відновити повністю придатними до бою можна буде близько 30 машин.

RTBF уточнює, що Leopard 1 є попередником танка Leopard 2, який вже експортували в Україну. За даними каналу, спочатку Rheinmetall хотів придбати танки в Швейцарії, але чинний там закон про нейтралітет завадив реалізації угоди.

Як повідомлялося, Німеччина підтвердила передачу Україні додаткових 30 танків Leopard-1.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті