Рада підтримала відчуження майна НКМЗ

Верховна Рада ухвалила рішення про примусове відчуження майна Новокраматорського машинобудівного заводу (НКМЗ) на користь держави. Про це повідомив голова фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

"№7566 - постанова про примусове відчуження майна заводу НКМЗ у м. Краматорськ.  Ухвалення постанови № 7566 підтримали 316 народних депутатів", - написав Железняк.

Як повідомляє "ЄП", на цей момент стало відомо про загрозу втрати виробничих потужностей ПрАТ "Новокраматорський машинобудівний завод" у зв’язку з можливим захопленням його російськи окупантами.

"Устаткування ПрАТ "НКМЗ" може бути залучено в кооперації підприємств оборонно-промислового комплексу під час виробництва великокаліберних снарядів, компонентів артилерійських озброєнь (стволів) та новітніх вітчизняних комплексів артилерійського озброєння, зокрема для найскорішого закриття нагальної потреби в артилерійських стволах 122 мм. У зв’язку з цим дуже важливо не допустити захоплення обладнання ворогом та зберегти та використати його на благо України", – пишуть автори постанови.

Метою ухвалення цього документа Радою є забезпечення невідкладних потреб держави в секторі безпеки й оборони, а саме оборонно-промисловому комплексі, для здійснення заходів із захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості держави від збройної агресії росії.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті