П'ятеро бойовиків з Луганщини потрапили в полон і отримали по 15 років тюрми

За матеріалами СБУ по 15 років тюрми отримали п'ятеро бойовиків окупаційної армії з Луганщини, які брали участь у "м’ясних" штурмах Бахмута. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 7 березня.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще п’ять зрадників, які воювали проти Сил оборони на Донеччині. Українські захисники взяли їх у полон під час запеклих боїв під Бахмутом у липні та грудні 2023 року. За матеріалами СБУ суд призначив бойовикам 15 років тюрми", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що засудженими є мешканці з тимчасово захопленої частини території Луганщини, які на початку повномасштабного вторгнення РФ добровільно вступили до російського війська.

Одного з них зарахували до складу окупаційного батальйону "Шторм", який був сформований для "м’ясних" атак на позиції ЗСУ в районі селища Курдюмівка. До цього зловмисник брав участь у захопленні Попасної.

За даними військової контррозвідки СБУ, інші четверо бойовиків "мобілізувалися" до 123-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил росії. На посадах стрільців та радіотелефоністів вони штурмували оборонні позиції українських військ у районі селища Спірне Бахмутського району. Також зловмисники будували фортифікаційні споруди та чергували на російських блокпостах у тимчасово окупованих районах області.

Крім того у ході розслідування встановлено, що один із бойовиків ще у 2015 році був артилеристом у складі терористичного угруповання "ЛНР" та обстрілював сили АТО під Дебальцевим.

Наразі суд визнав зрадників винними за трьома статтями Кримінального кодексу України:

- чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); 

- ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації); 

- ч. 2 ст. 260 (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

Раніше повідомлялось, що затриманому на прикордонні дезертиру й агенту РФ загрожує довічне ув'язнення.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті