Пригожин погрожує створити "другу армію світу" з білоруських військових

У телеграм-каналах, пов'язаних із російською ПВК "Вагнер", з'явилося відео виступу керівників ПВК Євгена Пригожина і Дмитра Уткіна перед найманцями. Імовірно, воно знято в Білорусі, коли саме - точно невідомо, - повідомляє "Радіо Свобода".

На відео Пригожин і Уткін заявляють, що вагнерівці тимчасово залишаться в цій країні, а потім повернуться в Африку і, можливо, на фронт в Україні. Принагідно вони збираються зробити з білоруських збройних сил "другу армію світу" і обіцяють виступити на боці Олександра Лукашенка в разі будь-яких збройних конфліктів.

При цьому Пригожин знову піддав критиці дії російського командування в Україні. "Зараз те, що відбувається на фронті, - це ганьба, в якій нам не потрібно брати участь", - сказав він.

Відео знято в сутінках, на ньому не видно облич тих, хто говорить, але їх можна впізнати за голосами. Як уточнює видання "Важные истории", це перша публічна поява Пригожина з 26 червня і перша публічна поява Дмитра Уткіна (його позивний "Вагнер" дав назву ПВК) загалом.

Як повідомлялося, до Білорусі прибула ще одна колона "вагнерівців" - понад 80 машин із номерами "ДНР"/"ЛНР".

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті