Правоохоронці повідомили про підозру росіянці, яка проживала в Києві та виправдовувала агресію РФ

Правоохоронці повідомили про підозру росіянці, яка проживала в Києві та виправдовувала російську агресію. Про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграм 5 квітня.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м.Києва повідомлено про підозру громадянці російської федерації за фактом виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). На території України підозрювана мешкає з 2021 року та має посвідку на постійне проживання.

Слідством встановлено, що при спілкуванні телефоном зі знайомим жінка підтримувала дії держави-агресора у проведенні агресивної війни проти України.

Також вона у категоричній формі висловлювала свою позицію, в якій містилось заперечення та виправдовування збройної агресії російської федерації проти України.

«Вказаний факт був виявлений у ході документування іншого злочину, пов’язаного з одержанням неправомірної вигоди колишнім народним депутатом України. Підозрювана виявилася його знайомою. Обвинувальний акт відносно колишнього народного обранця у вересні 2022 року був скерований до суду, а матеріали щодо жінки - виділені в окреме кримінальне провадження», - сказано в повідомленні.

Висновком судово-лінгвістичної експертизи підтверджено, що у висловленнях підозрюваної містяться заперечення та виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті