"Ганьба для журналістики". У МЗС України засудили репортаж французького державного телеканалу з табору рашистів

Французький телеканал France 24, що фінансується урядом, видалив зі свого сайту і з YouTube сюжет під назвою "Війна в Україні: російські війська готуються до бою перед контрнаступом". Про це повідомляє "Бі-бі-сі".

Знімальна група телеканалу відвідала військовий табір російських військ, розташований на окупованій українській території, та зняла сюжет без згадки про те, що російські військові здійснюють незаконну агресію проти України.

Натомість у матеріалі можна було помітити елементи російської пропаганди: військові хвалилися, що їхня зброя краща за західну, що вони "гідно захищають історію" своєї країни і не бояться контрнаступу українських військ.

"Поганий приклад так званої "нейтральної журналістики", - заявив з цього приводу посол України у Франції Вадим Омельченко. - Репортаж France 24 з позицій окупантів, які навчаються вбивати українців. Навряд чи можна уявити собі такий репортаж із нацистських позицій у Нормандії напередодні" Д".

Омельченко також зазначив, що французький журналіст говорить про "контрнаступ противника", маючи на увазі українську армію, і поцікавився, на чиєму боці телеканал.

У тому ж ключі відгукнувся про французький сюжет і речник українського МЗС Олег Ніколенко.

"Репортаж про підготовку російських військ до вбивства українців – це ганьба для журналістики, - написав він у себе у твіттері. – Поїздка на окуповані території без дозволу України порушує українське законодавство, і тих, хто в цьому беруть участь, буде притягнуто до відповідальності".

Представники каналу France 24 ситуацію наразі не коментували, - зазначається у повідомленні.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті