Близько 80% своїх сучасних ракет росія вже витратила - Скибицький

Завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі України, росія використала близько 80% своїх сучасних ракет. Про це заявив представник Головного управління розвідки міноборони України (ГУР) Вадим Скибіцький у коментарі журналу Economist, - повідомляє ВВС.

За інформацією розвідки, у Кремля залишилося 120 "Іскандерів" та 40 "Кинджалів". Саме тому РФ вирішила придбати у Ірану балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar.

ГУР каже, що Кремль планує переправити ці ракети повітрям до анексованого Криму і морем в район Каспію.

За словами Скибицького, Україна поки що не має ефективного захисту від цього типу ракет, оскільки вони мають вищу швидкість, ніж російські крилаті ракети або безпілотники.

Раніше експерти припускали, що використання росіянами ракет класу "земля-повітря" для поразки наземних цілей є ознакою нестачі відповідних боєприпасів.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що до початку повномасштабної війни росія мала 900 "Іскандерів", 500 ракет типу "Калібр" морського базування та 444 крилаті ракети типу Х-101 та Х-555. Тепер же їх залишилося значно менше і подальше їх використання подібними темпами здатне значно послабити обороноздатність росії на інших напрямках.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті