По 15 років тюрми заочно отримали ще 52 депутати РФ, які просили путіна визнати "незалежність" самопроголошених "республік"

Ще 52 депутати РФ, які допомогли путіну розпочати повномасштабну війну в Україні, заочно отримали по 15 років тюрми. Про це повідомила СБУ у своєму Телеграм-каналі 22 листопада.  

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки заочні терміни покарання отримали ще 52 депутати держдуми росії, які сприяли розв’язанню повномасштабної агресії проти України. 15 лютого 2022 року посадовці підтримали постанову про звернення до путіна з проханням визнати "незалежність" тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Уже 22 лютого вони проголосували за ратифікацію "договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу" між кремлем і терористичними організаціями "Л/ДНР", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в подальшому вище військово-політичне керівництво рф використало це рішення як формальну підставу для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

На основі зібраних доказів, суд визнав російських депутатів винними за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) і призначив їм 15 років позбавлення волі заочно.

Крім того, стосовно ще 23 російських депутатів обвинувальні акти скеровано до суду. 

Оскільки зловмисники перебувають на території країни-агресора, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Раніше повідомлялось, що міністр енергетики РФ, який "підключив" військові бази росіян до захоплених електростанцій Херсонщини, отримав підозру.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті