Переселенці у Києві та низці областей можуть отримати гранти на розвиток мікробізнеса

Міжнародна гуманітарна організація Help – Hilfe zur Selbsthilfe надає грантову допомогу підприємцям з числа ВПО, а також мікробізнесу, який постраждав від військової агресії. Про це 7 серпня повідомляє Мінреінтеграції. 

Подати заявку можуть постраждалі від військової агресії підприємці з Києва та Київської, Житомирської, Чернігівської областей. А також – підприємці з-поміж переселенців (за наявності довідки), які переїхали до Києва та Київської області.

Перевагу у відборі матимуть жінки-підприємиці, зокрема ті, які стали головою сім’ї у зв’язку з військовою службою чоловіка, його пораненням, перебуванням у полоні чи загибеллю, та домогосподарства з дітьми, літніми людьми та людьми з інвалідністю.

Програма розроблена для підтримки крафтових (наприклад, столярство, бджільництво, виготовлення прикрас) і сервісних (прибирання та догляд за будинками, ландшафтні послуги, персональні тренування тощо) бізнесів.

У межах проєкту планується виділити 325 грантів вартістю до 2700 євро (більше 100 тисяч у гривнях). Грошова підтримка надається на закупівлю обладнання та матеріалів.

Для участі у программі необхідно заповнити форму за посиланнням.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті