Петер Павел заявив, що Чехія знайшла спосіб дістати 3,5 млн снарядів для України. За фінансуванням для доставки звернуться до партнерів

Чехія знайшла спосіб дістати 3,5 мільйони снарядів для України, але для цього потребує фінансування. Про це заявив президент Чехії Петер Павел на "Українському ланчі", організованому Фондом Пінчука в Мюнхені 17 лютого, з посиланням на власного кореспондента повідомляє "Європейська правда".

"Наразі ми знайшли півмільйона снарядів калібру 155 мм, і 3 мільйони снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити в Україну за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції тощо", - сказав Павел. 

Він зазначив, що Україну потрібно підтримувати у постачанні боєприпасів і всюди шукати військове обладнання. 

"Нам треба підтримувати Україну у постачанні боєприпасів з усіх можливих джерел. Нам треба бути такими ж інновативними і гнучкими, як українські солдати, і шукати військове обладнання усюди", - сказав також президент Чехії.

За його словами, Чехія "шукає військове постачання по світу, а потім працює з нашими партнерами по НАТО". 

Він окремо відзначив Данію, Нідерланди, Канаду, які забезпечили ресурси для того, щоби постачати військове обладнання до Чехії.

"А потім ми швидко переправляємо його в Україну", - пояснив він.

Раніше повідомлялось, що США уперше передадуть через третю країну конфісковані в РФ гроші для допомоги Україні: $500 тисяч витратять на підтримку енергетики.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті