ООН: у війні РФ проти Україні втрати сторін склали близько півмільйона людей

Загальна кількість цивільних осіб і військовослужбовців, убитих та поранених з обох сторін війни в Україні за півтора року, що минули з початку повномасштабного вторгнення РФ, сягнула півмільйона. Про на засіданні Ради Безпеки 24 серпня повідомила заступник Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло.

"Підтверджена загибель щонайменше 9444 тисяч цивільних осіб, у тому числі 545 дітей, 1156 дітей отримали поранення. Реальні цифри, ймовірно, набагато вищі. За деякими оцінками, загальна кількість убитих цивільних осіб і військовослужбовців обох сторін становить півмільйона.", - сказала вона.

Дікарло додала, що після виходу росії із "зернової угоди" 17 липня, бойові дії лише "загострилися".

"Напади на зернові об'єкти можуть мати далекосяжні глобальні наслідки. Вони загрожують звести нанівець прогрес, досягнутий у зміцненні продовольчої безпеки за останній рік. Це може стати катастрофою для 345 мільйонів людей, які вже відчувають гостру нестачу продовольства в усьому світі", - зазначила заступник генсека ООН.

Як повідомлялося, на початку серпня МВС внесло до інформаційної системи "Воєнний злочинець" відомості про 232 131 особу, з них 197 857 – це російські військові.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті